optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Ochelarii speciali pentru calculator

Blog Optica Vista



IAN
20

Ochelarii speciali pentru calculator

4 comentarii

ochelarii pentru calculatorPersoanele care petrec zilnic mai mult de 3 – 4  ore in fata unui monitor fara a purta ochelari special conceputi pentru vederea la calculator se pot plange de dureri de cap, senzatia de ochi obositi, usturimi ale ochilor, vedere neclara, incetosata – acestea  sunt simptome determinate de obosirea ochilor sub actiunea radiatiilor de lumina albastra emise de monitor – si  incearca sa compenseze deficitul de vedere prin aplecarea corpului inainte sau incordarea gatului ceea ce determina dureri la nivelul gatului, umerilor si spatelui.

De asemenea, statul la calculator ore intregi are un efect negativ asupra copiilor, pentru ca aceasta activitate forteaza muschii oculari si necesita o concentrare foarte mare. Un studiu recent arata ca un procent de 25% - 30% dintre copiii din intreaga lume au nevoie de ochelari de corectie a vederii din cauza calculatorului.

 

Exista mai multe tipuri de lentile adaptate pentru vederea la calculator, materialul din care sunt confectionate fiind sticla organica sau sticla minerala. Una dintre cele mai performante lentile este o lentila unifocala din sticla subtiata (indice de refractie 1.6) cu o coloratie usoara maro deschis in masa sticlei ceea ce ii confera o nuanta foarte placuta care creste contrastul.

Lentila este acoperita cu un strat de antireflex care ii creste transparenta, elimina reflexiile deranjante si asigura o vedere clara si relaxata.  Stratul de antireflex poate fi unistrat (nuanta albastru - mov), in trei straturi (nuanta aurie) sau in sase straturi (nuanta verzuie).

Elementul filtrant din compozitia sticlei din care este confectionata lentila este seleniul. Acesta are un efect de filtrare partiala a razelor din spectrul albastru al luminii ceea ce duce la cresterea contrastului intre culori fara a afecta perceptia naturala a acestora. Toate acestea realizeaza o reducere a oboselii ochilor si o vedere confortabila prin faptul ca semnele de pe monitor sunt usor de recunoscut si sunt foarte clare.

 

consultul oftalmologicPentru ca o reteta precisa pentru ochelari este esentiala daca doriti sa obtineti maximum de beneficii de la ochelarii dvs pentru calculator, cel mai bine este sa va procurati acest tip de ochelari de la un cabinet de optica specializat dupa ce ati fost consultat si de un medic oftalmolog. Costul unei perechi de ochelari special conceputi pentru munca la calculator porneste de la aproximativ 300 RON si este variabil in functie de tipul si calitatea lentilelor folosite.

Inainte de a va programa la o consultatie oftalmologica este recomandabil sa masurati distanta la care stati de obicei fata de calculator. Masuratoarea o faceti de la radacina nasului pana la suprafata monitorului. Luati aceasta masuratoare la consultul oftalmologic astfel incat medicul oftalmolog sa poata determina puterea dioptrica optima a lentilelor speciale pentru vederea la calculator.

 

 

Cei care au citit acest articol au fost interesati si de:

 




Comentarii (4)



juvel spune
26-08-2014
07:25 pm

Pula

zep spune
10-12-2012
10:02 am

:))))

gd spune
14-11-2012
02:41 pm

pai cumparati

patalau mircea spune
13-09-2012
09:24 pm

DORESC O PERECHE DE OCHELARI PENTRU PROTECTIE CALCULATOR




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2023, 2024, , Givenchy, ochelari de vedere, ????????, Ochelari de vedere, anaf, Ca, 12, Ochelari de soare Polaroid, ??????, ???????, eu, A, ANAF, m, sunglasses, lentile de contact colorate, ?????????, ochelari de soare polarizati, limb, miraflex, Ochelari de soare, IOM


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.