optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Cele mai frecvente afectiuni oculare intalnite la copii

Blog Optica Vista



IAN
27

Cele mai frecvente afectiuni oculare intalnite la copii

1 comentarii

afectiuni oculare la copilConjunctivita este cea mai frecventa afectiune oculara pe care o intalnim la copii, afectiune ce poate aparea insa la orice varsta. Se manifesta cu ochi rosu, aparitia unei secretii de culoare  galbuie, senzatie de corp strain. Uneori manifestarile oculare sunt insotite de edemul (umflarea) pleoapelor. Cauzele conjunctivitei pot fi infectioase (bacterii sau virusi) sau alergice. Tratamentul se administreaza doar in urma consultului oftalmologic si consta, de obicei, in picaturi oftalmice.

Atentie! Conjunctivitele infectioase sunt contagioase, de aceea cu obiectele personale ale copilului (prosop, perna) nu trebuie sa intre in contact ceilati membrii ai familiei iar o igiena personala riguroasa se impune pentru a evita transmiterea conjunctivitei.

 

Obstructia canalului lacrimal – canalul lacrimal este canalul ce face legatura dintre ochi si nas si permite scurgerea lacrimilor. El este functional, de obicei, in prima luna de viata. La unii copii canalul lacrimal ramane inchis si dupa aceasta perioada si din aceasta cauza apare: lacrimare, secretie purulenta, roseata pleoapelor. Medicul oftalmolog va arata cum sa faceti corect masajul pentru deschiderea canalului lacrimal. Daca aceasta procedura nu da rezultate se face sondajul canalului lacrimal intr-un serviciu specializat de oftalmo-pediatrie.

 

Pseudostrabismul sau falsul strabism - aspectul de strabism este dat de faptul ca baza nasului la unii copii este inca nedezvoltata iar surplusul de piele de pe nas formeaza un pliu cunoscut sub numele de epicantus ce acopera portiunea interna a fantei palpebrale. Acest aspect dispare cand copilul creste si trasaturile faciale devin mai proeminente.

 

copil cu strabismStrabismul este o afectiune in care ochii nu sunt  aliniati corespunzator, cei doi ochi nu privesc simultan acelasi obiect pentru ca privesc in directii diferite. Deviatia strabica se poate manifesta la un singur ochi sau la ambii ochi. La copil, cel mai frecvent intalnit este strabismul convergent (un ochi sau ambii ochi privesc spre interior). Tratamentul strabismului trebuie inceput cat mai repede, de aceea este indicat sa consultati un medic oftalmolog imediat ce ati depistat aceasta afectiune. Tratamentul este diferit in functie de cauza si in principiu consta in: prescrierea de ochelari, exercitii ortoptice, interventie chirurgicala. Netratat, strabismul duce la ambliopie, afectiune cunoscuta si sub denumirea de “ochi lenes”. Ambliopia poate fi corectata doar in copilarie.

 

Prezenta unui defect de vedere: miopie, hipermetropie sau astigmatism, se suspecteaza atunci cand copilul apropie foarte mult obiectele de ochi, priveste cu ochii usor intredeschisi obiectele aflate la distanta, clipeste des, prezinta dureri de cap si dificultati la citit. Defectele de vedere la copii trebuiesc depistate cat mai repede si corectate prin purtarea ochelarilor. Netratate, aceste defecte impiedica dezvoltarea unei capacitati vizuale normale, care nu mai poate fi recuperata dupa varsta copilariei.

Atunci cand copilul are dioptrii mici sau are dioptrii doar la un ochi este posibil sa nu prezinte nici un simptom iar aceste probleme pot sa ramana nediagnosticate pana la adolescenta, cand poate fi prea tarziu, de aceea sunt foarte importante consultatiile oftalmologice periodice. Primul consult oftalmologic se face de obicei la varsta de 6 luni sau cel tarziu pana la varsta de 3 ani, daca totul este in regula urmatorul control oftalmologic se face in jurul varstei de 5 ani iar dupa aceasta varsta medicul  oftalmolog va recomanda periodicitatea cu care copilul trebuie sa se prezinte pentru controale de rutina.

 

 

Cei care au citit acest articol au fost interesati si de:

 



Comentarii (1)



gqJcXS4NJ3Xd spune
02-05-2014
05:22 pm

What a joy to find such clear thgnniki. Thanks for posting!




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: , 2024, 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.