optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Stratul de antireflex: vedere mai buna, imagine mai clara!

Blog Optica Vista



OCT
14

Stratul de antireflex: vedere mai buna, imagine mai clara!

2 comentarii

Toate lentilele de ochelari reflecta o parte din lumina care ajunge la ele reducind cantitatea de lumina care intra in ochi pentru a forma imaginile vizuale. Acest lucru poate influenta calitatea vederii in special in conditii de lumina slaba (de exemplu cind conducem noaptea). Reflexia luminii poate determina fenomenul de “orbire” ceea ce reduce si mai mult vederea in aceste situatii.

 

Cantitatea de lumina reflectata depinde de materialul din care sunt confectionate lentilele. Sticla sau plasticul obisnuite reflecta aproximativ 8% din lumina incidenta, deci numai 92% din lumina patrunde in ochi pentru a forma imaginile vizuale. Lentilele mai subtiri, mai usoare, realizate din materiale cu indice de refractie mare reflecta cu pana la 50% mai multa lumina decat sticla sau plasticul obisnuite (pana la 12% din lumina incidenta).

 

Stratul de antireflex reduce reflexia lentilei si permite ca mai multa lumina sa patrunda in ochi pentru o vedere mai buna in conditii de luminozitate slaba. In functie de materialul din care sunt confectionate, lentilele cu strat de antireflex transmit pana la 99% din lumina existenta catre ochi.

 

Prin eliminarea reflexiei de suprafata, stratul de antireflex face lentilele aproape invizibile. Acest fapt imbunatateste semnificativ imaginea si estetica ochelarului si permite celor din jur sa va poata vedea ochii si nu reflexiile din lentilele ochelarului.

 

Pentru ca stratul de antireflex elimina reflexiile care ar putea ascunde micile zgirieturi, este indicat sa fiti grijulii si sa nu zgiriati lentila tratata cu antireflex pentru ca zgirieturile pe aceste lentile sunt mult mai vizibile decit cele existente pe lentilele netratate cu strat de antireflex. Cind curatati lentilele tratate cu strat de antireflex aveti grija sa o faceti cu produse de curatare speciale, recomandate de catre opticianul dumneavoastra.

 

 



Comentarii (2)



XgcQ0gXADdXp spune
08-05-2016
04:07 am

Carnal, nada mas que la pura verdad.. es bueno ver que existe mas gente que se da cuenta de hacia donde esta llendo el mundo, lo digo por ti y por la mayoria de los que comentaron (exceptuando al anonimo que nada mas puso criticas pendejas). lo ideal seria no solo darnos cuenta si no hacer algo para mejorar un poco esta ciudad que se esta llendo a la basura. Y que conste que soy Medclroaogo...

okputwatchuk spune
11-02-2015
01:18 pm

Not all of the [url=http://www.secondworldwarni.org/texti.asp]cheap replica breitling watches uk[/url] available in the market could be relied on despite the fact that. They highlight the fact that [url=http://www.kevindevine.net/posti.html]best knockoff rado watches outlet[/url] keeps good time far too. Are these claims the biggest reason why they purchase [url=http://hhfoodbank.org/testi.asp]knockoff iwc watches[/url] ? Most top rated brands of renowned duplicate mens wristwatches are in fact a [url=http://www.vantastic.ie/vatai.html]fashion mbt shoes online[/url] . You may select from an array of products and many of the Rolex view types are also available as [url=http://www.cocolocopartyband.com/webi.html]replica watches uk[/url] .




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: anaf, , ????, 2024, ochelari de soare polarizati, 2023, cel, obst, ochelari de soare, ??????, Proclear, Ochelari de soare polarizati, Ochelari de vedere, ?????????, Ochelari de soare, lentile de contact, Givenchy, ochelari de vedere, ????????, Ca, 12, Ochelari de soare Polaroid, ???????, eu, A


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.