optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Stiati ca: ochii albastri sunt rezultatul unei mutatii genetice?

Blog Optica Vista



SEP
03

Stiati ca: ochii albastri sunt rezultatul unei mutatii genetice?

1 comentarii

ochi albastriOamenii cu ochi albastri din intreaga lume au un stramos comun la care a aparut pentru prima data o mutatie genetica responsabila de aceasta culoare a ochilor sustin cercetatorii danezi de la Universitatea din Copenhaga. Se presupune ca aceasta mutatie ar fi aparut cu 6000 – 10000 de ani in urma.

 

Studiind ADN mai multor persoane localizate in diverse parti ale globului, ei au remarcat aceeasi succesiune genetica a ADN-ului responsabil de culoarea ochilor.  Se pare ca initial toti oamenii aveau ochii caprui pana cand a intervenit aceasta mutatie la nivelul genei OCA2, gena care influenteaza producerea melaninei (pigmentul care da culoare ochilor). Mutatia duce la scaderea activitatii genei OCA2 si acest lucru ducand la scaderea producerii de melanina.

 

Din cauza cantitatii scazute de melanina ochii albastri sunt mai sensibili la lumina necesitand o protectie adecvata pe timp de vara.

 

Intotdeauna v-ati dorit sa aveti ochii albastri? Nimic mai simplu! Click aici ...



Comentarii (1)



Ioana spune
05-09-2011
07:19 pm

Si cu ochii verzi? Si ei sunt mai sensibili la lumina?




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: lentile de contact, Ochelari de soare polarizati, Ochelari de soare, ochelari de soare, , 2023, 2024, Givenchy, ochelari de vedere, ????????, Ochelari de vedere, anaf, Ca, 12, Ochelari de soare Polaroid, ??????, ???????, eu, A, ANAF, m, sunglasses, lentile de contact colorate, ?????????, ochelari de soare polarizati, limb, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.