optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Ochelari cu lentile progresive conventionale sau personalizate?

Blog Optica VistaMAI
22

Ochelari cu lentile progresive conventionale sau personalizate?

7 comentarii

Ochelari cu lentile progresive

De la crearea primei lentile progresive in 1959, toti producatorii de lentile oftalmice corectoare s-au straduit sa ofere persoanelor cu presbiopie din ce in ce mai mult confort vizual. In acest fel s-a ajuns la mai multe tipuri de lentile progresive impartite in 2 mari grupe: lentile progresive conventionale si lentile progresive personalizate .

 

 

 

 

Lentilele progresive conventionale                                                                                                                                                                                            

Lentile progresive camp ingustSunt primele lentile progresive aparute pe piata. Prelucrarea acestor lentile se realizeaza prin slefuire cu o freza in interiorul lentilei astfel ajungandu-se la dioptriile necesare pentru vederea la aproape, distanta intermediara si departe. Confortul vizual al acestui tip de lentila este limitat de aberatiile care apar in partile laterale ale lentilei. Din cauza acestor aberatii canalul de progresie (portiunea din lentila prin care se vede clar) este mai ingust pentru vederea de aproape (citit) si pentru distanta intermediara (calculator), largindu-se in zona de distanta (televizor).

Acest tip de lentila progresiva nu este recomandat persoanelor care au un stil de viata foarte activ, deoarece cand purtati aceste lentile privirea trebuie sa fie concentrata pe centrul lentilei unde confortul vizual este maxim, iar schimbarea directiei privirii trebuie sa fie urmata de intoarcerea capului in aceeasi directie. S-a constatat ca la persoanele foarte active miscarea globului ocular este mult mai rapida decat miscarea capului si in acest caz ochiul priveste frecvent in zona de aberatii. Asadar, lentilele progresive conventionale au un canal de progresie cu zonele de citit si intermediar mai inguste ceea ce face mai dificila acomodarea cu acest tip de lentile.

 

Lentilele progresive personalizate

 

Lentile progresive camp largAceste lentile sunt create printr-o tehnologie foarte avansata numita FreeForm Technology. In prelucrarea lentilei se tine cont de mai multi parametri caracteristici fiecarui purtator, cum ar fi: distanta vertex, unghi pantoscopic, curbura ramei, miscarea globulara a ochiului, distanta pupilara pe fiecare ochi in parte; in plus pacientul este chestionat in vederea aflarii prioritatilor in activitatile sale zilnice. Tinandu-se cont de toate aceste date este creata o lentila unicat ce corespunde perfect cu nevoile purtatorului.

In cazul lentilelor progresive personalizate procedeul de prelucrare se desfasoara astfel: toti parametrii de mai sus sunt introdusi intr-un program computerizat care alege marimea canalului de progresie cat si conceptul care vi se potriveste cel mai bine, dupa aceasta trecandu-se efectiv la procesul de prelucrare. In acest caz lentila este slefuita pe ambele suprafete cu o freza ce poate avea reglaje de un micron, freza conectata la un calculator care stabileste dioptria in toate unghiurile privirii astfel disparand semnificativ aberatiile de la marginea lentilei.

Lentila progresiva personalizata are un canal de progresie larg oferind un confort vizual foarte bun in toate directiile privirii. Acest tip de lentila este recomandat in special persoanelor care au un stil de viata foarte activ. Acomodarea in cazul acestor lentile este instantanee.

 Comentarii (7)SP2r1CUzrK spune
08-05-2016
10:37 pm

obama is hoping to confuse the facts but the fact is hes is not eligible to be prez. why would he be hiding all his records if hes got nothing to hide? we must demand obama be removed by this new congress. all they got to show is he dont meet the reqtnremeius and hes a jail bird. keep pounding and let not let up on this. http://nynbvlab.com [url=http://kzzbyun.com]kzzbyun[/url] [link=http://gktejzgnaqi.com]gktejzgnaqi[/link]

eMhIctLYs spune
08-05-2016
05:13 pm

Parodies are allowed so long as they don&#39;t involve that Hitler movie...or anything else a production company gets upset <a href="http://ucbvrhl.com">aboiu...seruotsly,</a> the inconsistencies and absurdities around fair use are out of hand.

oFaFWLNujO spune
08-05-2016
03:42 am

Thanks for the little trick about water proof tape over a pltnaar wart will get rid of them. I have never had one but it is good to know that if soneone I know gets one what to do.

daniel necea spune
18-11-2014
11:25 pm

Buna ziua Spuneti-mi va rog cat costa o pereche de achelari cu lentile progresive ,distanta am +2 la dreptu+ 2,25 la stangu, iar aproape +2,75 stangu di +2,5 aproape . Va multumesc si astept raspuns

Roman Viorel spune
30-10-2014
10:15 pm

Port ochelari cu lentile progresive de 4 ani si am constatat ca nu ma ajuta prea mult iar dioptriile mi-au crescut de la an la an ba chiar si mai repede .As vrea sa stiu cat costa lentilele progresive personalizate si unde trebuie sa ma adresez in Bucuresti.

Stanciu Ciprian spune
30-05-2014
07:31 am

Buna ziua, Am rugamintea sa-mi trimiteti detalii (pret, modalitate de achizitionare, etc.) pentru 1 pereche lentile plastic antireflex, heliomate, 1,5 hipermetropie. Multumesc anticipat. Cu respect. Ciprian Stanciu

Savlovschi Ion spune
08-04-2014
04:20 pm

Va rog sa imi spuneti cu aproximatie/estimativ un pret pentru lentilele progresive personalizate - port intre+0,5 si +2,25.
Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri
telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: ????, ?????, ??????, gma, 2024, 2023, Miraflex , ???????, , ochelari de soare, gmo, Ochelari de soare, ????????, Rame Ochel, Lentile de contact pentru astigmatism, ?????????, ??, nau, INDOCOLLYRE, ochelari de vedere, l, Ray-Ban, Ochelari de soare polarizati, ray-ban, polar


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.