optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Cum sa prevenim conjunctivita?

Blog Optica Vista



AUG
28

Cum sa prevenim conjunctivita?

2 comentarii

Conjunctivita

Conjunctivita este o afectiune inflamatorie a conjunctivei, membrana mucoasa ce acopera partea alba a ochiului si portiunea interna a pleoapelor. De obicei afecteaza ambii ochi desi uneori debuteaza la un ochi si apoi in 1-2 zile se transmite si la celalalt.

 

 

 

 

Sunt mai multe tipuri de conjunctivite:

          Conjunctivita bacteriana – este determinata de bacterii cum ar fi: stafilococ, streptococ sau haemophilus. Bacteriile pot proveni de pe piele sau de la nivelul cailor respiratorii superioare sau prin contaminare de la alta persoana cu conjunctivita.

          Conjunctivita virala -  se asociaza frecvent cu o viroza respiratorie. Cel mai frecvent este determinata de un virus ce se numeste adenovirus. Acest tip de conjunctivita este extrem de contagioasa, se transmite cu usurinta si poate provoca o epidemie de conjunctivita.

          Conjunctivita cu Chlamydia – este cauzata de Chlamydia trachomatis. Agentul infectios se transmite prin contact sexual, fiind una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala afectand in primul rand organele genitale.

          Conjunctivita alergica – apare frecvent la persoanele cu teren alergic, ce prezinta si alte manifestari alergice cum ar fi: astm, eczema. Alergenii ce declanseaza conjunctivita pot fi: polen, praf, cosmetice.

          Conjunctivita reactionala – unele persoane sunt sensibile la clorul din piscina, fumul de tigara, chimicale care determina iritatia conjunctivei, disconfort, roseata si lacrimare.

 

Atat conjunctivitele virale cat si cele bacteriene se raspandesc cu usurinta de la o persoana la alta. Deci prima linie de aparare impotriva conjunctivitei este evitarea obiectelor contaminate:

  • Spalati-va frecvent pe maini pentru a evita transmiterea conjunctivitei. Utilizati sapun antibacterian.
  • Daca aveti conjunctivita evitati colectivitatile, nu mergeti la munca, la scoala pentru a preveni transmiterea conjunctivitei.
  • Nu impartiti obiectele personale (prosop, perna) cu alti membrii ai familiei.
  • Nu imprumutati picaturile pentru ochi sau cosmeticele (farduri, tusul pentru ochi, rimelul). Daca ati avut conjunctivita dupa insanatosire inlocuiti-le cu unele noi pentru a evita reinfectia.

Pentru a evita conjunctivita alergica:

  • Stergeti praful si aspirati frecvent pentru a elimina alergenii din casa.
  • Tineti geamurile si usile inchise in zilele in care cantitatea de polen din aer este mare.
  • Evitati spatiile in care sunteti expus la fum si chimicale.

Cand inotati incercati sa utilizati ochelarii de protectie pentru a evita expunerea ochilor la apa clorinata. Apa clorinata din piscine poate cauza conjunctivite noninfectioase si conjunctivite alergice datorita iritatiei. Purtarea ochelarilor de protectie ne protejeaza si impotriva conjunctivitelor bacteriene atunci cand inotam in piscine cu apa insuficient clorinata sau in ape infectate.

 

Purtatorii de lentile de contact pot preveni aparitia conjunctivitelor daca respecta urmatoarele:

  • Respectati cu strictete instructiunile de curatare si manipulare a lentilelor de contact asa cum v-a instruit medicul oftalmolog pentru a evita contaminarea lor cu bacterii si apoi rapandirea infectiei la nivelul suprafetei oculare.
  • Daca aveti conjunctivita nu utilizati lentilele de contact pana la disparitia completa a afectiunii. Altfel, riscati sa agravati conjunctivita.
  • Dupa ce se remite conjunctivita inlocuiti lentilele de contact cu unele noi, chiar daca nu a expirat perioada lor de utilizare pentru a preveni recontaminarea ochiului.
  • Curatati cutiuta de pastrare a lentilele de contact si inlocuiti solutia din recipient inainte de fiecare utilizare.
  • Inainte de a face baie indepartati lentilele de contact pentru a evita patrunderea bacteriilor intre ochi si lentila de contact.

 

 



Comentarii (2)



TFYxVeZyeaR spune
08-05-2016
05:13 pm

Tuhle knížku jsem jedním dechem pÅ™ečetla a půjčila&#8230; Od té doby se ji nažím sehnat, leč <a href="http://qzsegehpu.com">mak;r›&#8230nTaÄže</a> jeden výtisk bych určitÄ› ráda!DÄ›kuji, Pája S.

fcDVy4s8h spune
08-05-2016
03:54 am

Oh coole Idee! Ich wusste nicht, dass Kreidemachen so einfach geht :)(Bei uns im KiGa sind sie momentan auch fleißig daele^^)Klopapibrroelin sind ja schon ziemlich große Formen, abernun ja, die Dinger sind ja auch weg wie nichts ^^Der Point.




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2023, , Vivo, look, 2024, prada, miraflex, 9, miraflex , Nettacin


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.