optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Cu ochii ... pe soare!

Blog Optica Vista



IUN
18

Cu ochii ... pe soare!

0 comentarii

Soare

Ce sunt radiatiile solare?

Razele luminoase emise de soare reprezinta o totalitate de particule energetice numite fotoni care ajung pe Pamant sub forma de radiatii. In functie de lungimea undei, se clasifica in radiatii vizibile (razele colorate) si radiatii invizibile, care la randul lor se clasifica in raze infrarosii (IR) si raze ultraviolete (UV). Razele ultraviolete au cea mai multa energie si deci sunt cele mai periculoase pentru om.

 

Ultravioletele A (UVA) 320-400 nm – penetreaza in straturile profunde ale epidermei si reprezinta cauza imbatranirii pielii si formarii micilor tumori ale epidermei (melanoamele). Ele patrund si in interiorul ochiului si determina afectiuni precum: cataracta, degenerescenta maculara, maculopatia solara.

Ultravioletele B (UVB) 290-320 nm – sunt razele care patrund la nivelul epidermei cauzand bronzul dar si si inrosirea pielii (eritemul). Ele nu patrund in interiorul ochiului fiind absorbite de cornee insa pot determina aparitia unor afectiuni ale suprafetei oculare cum ar fi: pterigionul, pinguecula, fotokeratita, fotoconjunctivita.

Ultravioletele C (UVC) 200-290 nm – sunt foarte nocive pentru om dar din fericire sunt blocate de stratul de ozon din atmosfera care le impiedica accesul spre Pamant.

Radiatiile vizibile HEV (violet-albastre) – au energie foarte ridicata (reprezinta componenta cea mai apropiata de ultraviolete), care poate cauza leziuni cumulative ale retinei. Componenta HEV reprezinta radiatia cu energia cea mai mare care ajunge la retina si provoaca reactii de fotooxidare, o posibila cauza a degenerescentei maculare. S-a demonstrat stiintific ca aparitia leziunilor cumulative ale retinei este proportionala cu timpul de expunere la radiatiile de intensitate ridicata.

 

Ce este indicele UV?

Indicele UV indica intensitatea radiatiei ultraviolete solare care ajunge pe Pamant. Este adoptat la nivel international pentru a informa asupra riscului posibil cauzat de expunerea excesiva la soare.

 Indicele UV

 

In lunile estivale, intre mai si septembrie, indicele UV inregistreaza valori maxime. De aceea este necesara o mai mare protejare.

Indicele UV in lunile de vara

 




Comentarii (0)



Acest articol nu are comentarii.

Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: , 2024, 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.