optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Consultul oftalmologic pentru copii

Blog Optica Vista



AUG
25

Consultul oftalmologic pentru copii

1 comentarii

Consultatia oftalmologica pentru copii cu aparatul PlusoptixVederea se învata!

 

Ochii sunt cel mai important simt al omului: peste 80% din informatiile despre ceea ce ne înconjoara sunt vizuale. Interesant este faptul ca nou-nascutii învata sa vada la fel cum învata sa mearga sau sa vorbeasca. Daca progresul facut de cei mici la mers sau vorbit este vizibil parintilor, dezvoltarea vederii ramane imposibil de urmarit. Sanatatea ochilor celor mici are o importanta majora: un deficit de vedere ca urmare a unei dezvoltari necorespunzatoare va diminua performanta copilului la scoala, va spori pericolul de accidente, iar în final poate deveni o piedica în alegerea profesiei.

 

Cum învata copiii sa vada?

 

Vederea este compusa din doua procese: preluarea imaginii de catre cei doi ochi si prelucrarea acesteia în creier. Aceasta legatura între ochi si creier trebuie exersata de cei mici, pentru a permite dezvoltarea nervului optic, a conexiunilor neuronale între ochi, cortex vizual si motilitatea ochilor. Primii ani sunt deosebit de importanti pentru dezvoltarea vederii binoculare sanatoase. Daca în aceasta perioada apar defecte de vedere, procesul de dezvoltare va fi dereglat, în mod iremediabil. Ochii si creierul nu se vor putea “antrena” corect iar copilul nu va atinge niciodata capacitatea vizuala maxima. Acest defect este denumit ambliopie (ochi lenes).

 

Are copilul meu vreun defect de vedere?

 

Raspunsul la aceasta întrebare vi-l poate da verificarea preventiva. În medie, un copil din cinci

are un defect de vedere nedepistat la vârsta de 4 ani. Acest procentaj este atât de mare pentru ca spre deosebire de alte boli, defectele de vedere nu au simptome vizibile si sunt greu de detectat.

Copiii în cauza nu vor remarca si nici reclama vederea slaba pentru ca ei cunosc lumea înconjuratoare doar prin ochii lor, neavând nici o posibilitate de comparatie.

 

La ce ajuta verificarea preventiva a vederii?

 

Aceasta ajuta la depistarea timpurie a problemelor de vedere. În cazul în care acestea nu

sunt detectate si tratate la o vârsta frageda, vor genera afectiuni oculare permanente, iremediabile cum ar fi ambliopia. Ambliopia poate fi tratata cu succes doar in copilarie, la vârsta adulta nu mai poate fi corectata cu ochelari sau cu alte mijloace.

 

 

La ce vârsta este recomandat primul examen oftalmologic?

 

Aceasta testare ar trebui efectuata cât mai repede cu putinta, în mod ideal înaintea împlinirii vârstei de un an. Ulterior verificarea trebuie repetata în mod regulat conform indicatiilor medicului oftalmolog, deoarece pe parcursul cresterii pot aparea probleme noi.

În mod normal, testarea exacta a vederii se poate efectua dupa varsta de 3-4 ani cand copiii colaboreaza cu medicul.

 

NOU!

 

Cu aparatul de ultima generatie PLUSOPTIX defectele de vedere ale copilului dumneavoastra

pot fi detectate usor, rapid, fara picaturi sau investigatii suplimentare. Cu cât deficientele de vedere sunt descoperite mai devreme, cu atât mai usor pot fi ele corectate.

 

Acum este posibil consultul oftalmologic de la vârsta de 6 luni!

Consultatia oftalmologica pentru copii cu aparatul Plusoptix

 

CLINICA VISTA
Timisoara, str. Romulus, nr. 41
Telefon: 0256 292 295




Comentarii (1)



CzCwEbfWF spune
08-05-2016
03:42 am

TerjeP – I think the main problem with the current arrangement is not the private nature of Telstra, its it owning both wholesale and retail which makes it hard for ISPs to compete fairly with Tert#la&s8217;s retail arm.




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: lentile de contact, Ochelari de soare polarizati, Ochelari de soare, ochelari de soare, , 2023, 2024, Givenchy, ochelari de vedere, ????????, Ochelari de vedere, anaf, Ca, 12, Ochelari de soare Polaroid, ??????, ???????, eu, A, ANAF, m, sunglasses, lentile de contact colorate, ?????????, ochelari de soare polarizati, limb, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.