optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Colbiocin, Gel, Gentamy, Genticol, Iopidine, Lubristil, Naclof, Ocuflash, Pml, Provens, Quinax, Solutie, Sensivit, St, Tobrex, Travatan, Unguent, Unilat, Visine, Ab, Adruse, Adrusen, Alomide, As, Ax, Betoptic, Bivacyn, unguent oftalmic, Bivacyn,, Bivacyn, Br, Brimonal, Ciprolet, Collyre, Dr, Ederen, Emadine, Flonidan, Hypromeloza-p, Hypromeloza, Indocollyre, Ma, Maxi, Maxidex, Maxitrol, Nettacin, Od, Oto, Pre, Prenacid, Proven, Solutie oftalmica, Trusopt, Unguent oftalmic, Uniclophen, Uniflox, Xalatan, Xanternet, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » EMADINE, solutie oftalmica



EMADINE, solutie oftalmica



Forma de prezentare

Produsul este disponibil in flacoane DROP-TAINER din plastic opac care contin 5 ml si, respectiv, 10 ml solutie.


Compozitie

1 ml solutie contine emedastina 0,5 mg (sub forma de difumarat) Excipienti: Clorura de benzalconiu 0,1 mg/ml, Trometamol, Clorura de sodiu, Hipromeloza, Acid clorhidric/hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului) Apa purificata.


Actiune terapeutica

Emedastina este un antagonist selectiv potent al receptorilor H1 histaminergici (Ki=1,3 nM), eficace in cazul administrarii topice. S-a demonstrat in studiile in vitro privind afinitatea emedastinei pentru receptorii histaminergici (H1, H2 ?i H3) selectivitatea de 10000 de ori mai mare pentru receptorul H1, Ki = 1,3 nM, 49064 nM si respectiv 12430 nM. S-a evidentiat in studiile in vivo privind administrarea oftalmica de emedastina o inhibare dependenta de concentratie a permeabilitatii vasculare conjunctivale stimulata de histamina. Nu s-au evidentiat in studiile efectuate cu emedastina efecte asupra receptorilor adrenergici, dopaminergici si serotoninergici.


Doza si mod de administrare

Nu s-au efectuat studii clinice cu o durata mai mare de sase saptamani cu EMADINE. Doza este de o picatura EMADINE, care trebuie aplicata in ochiul/ochii afectat/afectati, de doua ori pe zi. In cazul utilizarii concomitente cu alte medicamente cu administrare oftalmica, trebuie lasat un interval de zece minute intre administrarea fiecarui medicament. Pacienti varstnici Deoarece nu s-a studiat administrarea EMADINE la pacienti cu varsta peste 65 ani, nu se recomanda utilizarea sa la acest grup de pacienti. Pacienti copii EMADINE poate fi utilizat la copii (cu varsta de 3 ani si peste) in aceleasi doze ca la adulti. Utilizarea la pacientii cu insuficienta hepatica si renala Deoarece nu s-a studiat administrarea EMADINE la acesti pacienti, nu se recomanda utilizarea sa la aceste grupuri de pacienti. Mod de administrare Administrare oftalmica. Pentru a preveni contaminarea varfului picuratorului si a solutiei, se impune atentie pentru a nu se atinge varful picuratorului de pleoape, zonele invecinate sau alte suprafete.


Supradozare

Nu sunt disponibile date referitoare la supradozajul la om prin ingestie accidentala sau intentionata. In cazul ingestiei accidentale a continutului unui flacon de EMADINE, trebuie avut in vedere potentialul emedastinei de a determina prelungirea intervalului QT si trebuie luate masuri corespunzatoare de monitorizare si abordare terapeutica.


Indicatii

EMADINE este un medicament utilizat pentru tratarea conjuctivitei alergice sezoniere (afectiunilor alergice ale ochiului). Acest medicament actioneaza prin reducerea intensitatii reactiei alergice. Conjunctivita alergica. Anumite substante (alergeni) cum sunt polenurile, praful din casa sau blana animalelor pot determina reactii alergice care duc la aparitia de mancarime, roseata si inflamatie a suprafetei oculare.


Contraindicatii

Daca sunteti alergic la emedastina sau la oricare dintre celelalte componente. Cereti sfatul medicului dumneavoastra. Nu administrati EMADINE copiilor cu varsta sub 3 ani. Nu se recomanda utilizarea EMADINE la pacienti cu varsta peste 65 ani, deoarece nu s-au efectuat studii clinice la acest grup de varsta. Nu se recomanda utilizarea EMADINE la pacienti cu afectiuni renale sau hepatice.


Precautii

Un conservant din componenta EMADINE (clorura de benzalconiu) poate produce iritatie oculara si se stie ca produce modificarea culorii lentilelor de contact moi. Prin urmare, nu utilizati picaturile EMADINE in timp ce purtati lentilele de contact. Asteptati 15 minute dupa ce ati utilizat picaturile inainte de a va pune la loc lentilele de contact. Vederea se poate incetosa pentru o perioada dupa ce ati utilizat EMADINE. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana ce vederea dumneavoastra se limpezeste.


Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati (sau ati luat recent) orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.


Reactii adverse

Ca toate medicamentele, EMADINE poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Acestea pot fi neplacute, dar majoritatea dispar repede. Puteti continua sa utilizati picaturile in masura in care reactiile nu sunt grave, Daca aveti motive de ingrijorare, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 din 100 de utilizatori) Reactii la nivelul ochiului: durere de ochi, iritatie oculara, vedere neclara, coloratie corneana, uscarea ochilor, mancarimi in ochi, inrosirea ochiului Reactii adverse generale: durere de cap Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 din 1.000 de utilizatori) Efecte la nivelul ochiului: tulburare corneana, senzatii anormale in ochi, lacrimare mai abundenta, ochi obositi Reactii adverse generale: dificultati cu somnul, durere de cap de cauza sinusala, gust rau in gura, eruptii pe piele. Frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele existente) Reactii adverse generale: cresterea freventei batailor inimii. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.


Sarcina si alaptare

Daca sunteti gravida, sau exista posibilitatea de a ramane gravida, daca alaptati: Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.


Conditii de pastrare

Se va pastra vertical, la temperatura camerei. Nu se tine la indemana copiilor. Nu se va folosi dupa data expirarii. Continutul flaconului se va intrebuinta nu mai mult de o luna de la desigilare.


Producator

Alcon


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, , 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.