optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Cum administram copiilor picaturile pentru ochi

Blog Optica Vista



IAN
06

Cum administram copiilor picaturile pentru ochi

0 comentarii

picaturi pentru ochiAdministrarea picaturilor pentru ochi poate fi o procedura dificila chiar si pentru un adult, insa cand vine vorba despre un copil poate deveni o sarcina imposibila. Acest articol va ofera cateva sfaturi despre modul cum ii puteti administra tratamentul pentru ochi unui copil, speram noi, in cel mai usor mod posibil.

Cu unii copii aceasta misiune nu este dificila pentru ca nu opun rezistenta. Este suficient sa li se explice procedura ce urmeaza a fi aplicata pentru ca ei sa o accepte.

Una dintre cele mai frecvente greseli facuta de catre parinti din dorinta de a obtine acceptul copilului este accea de a asigura copilul ca nu va simti nimic. Nu este corect, pentru ca desi majoritatea picaturilor pentru ochi nu provoaca dureri la administrare, totusi se simte o mica senzatie de intepatura.

Noi obisnuim sa le spunem copiilor ca vom spala ochii cu o picatura de apa rece.  Atunci cand se asteapta le senzatia de rece copilul anticipeaza ca poate simti si o usoara intepatura. Avertizarea functioneaza pentru majoritatea copiilor care accepta tratamentul si daca ai fost onest prima data copilul te va lasa sa administrezi tratamentul pentru ochi si pe viitor.

Daca copilul este neincrezator ii puteti castiga increderea aratandu-i cum se utilizeaza picaturile pentru ochi, eventual lasandu-l si pe el sa vi le administreze pentru a se convinge ca nu provoaca durere.

 

Instructiuni:

 

Atentie In primul rand inainte de a incepe procedura de administrare a tratamentului asigurati-va ca aveti unghiile taiate corespunzator, astfel incat sa nu riscati sa raniti copilul.

 

  • Rugati copilul sa se intinda pe spate; copiii mai mari pot sta in sezut cu capul lasat pe spate.

  • Deschideti sticla de solutie oftalmica. Aveti grija ca varful flaconului sa nu atinga obiectele din jur pentru a nu se contamina cu bacteriile ce provoaca infectii.

  • Spalati-va pe maini.

  • Cu o mana tineti flaconul de picaturi oftalmice iar cu degetul aratator de la cealalta mana trageti usor de pleoapa inferioara pana se formeaza un spatiu unde puteti picura medicamentul.

  • Nu apropiati varful flaconului de ochi la mai putin de 5 cm pentru ca riscati sa zgariati corneea. Daca se intampla acest lucru apare durere, lacrimare, senzatie de corp strain si trebuie sa va prezentati de urgenta la medicul oftalmolog.

  • Rugati copilul sa clipeasca de cateva ori.

 

Daca nu reusiti sa convingeti copilul sa accepte tratamentul nu este bine sa declansati o lupta la administrarea picaturilor tinandu-l cu forta pentru ca, in ciuda faptului ca veti castiga prima batalie nu veti face decat sa inrautatiti lucrurile pe viitor. In plus, daca copilul plange creste sansa ca picaturile administrate sa fie diluate de lacrimi iar eficacitatea tratamentului scade.

Deci, daca nu puteti convinge copilul sa deschida ochii cea mai buna cale este sa evitati o lupta si sa urmati aceasta tehnica: convingeti copilul sa se intinda pe spate cu ochii inchisi. Picurati doua sau trei picaturi de solutie oftalmica in unghiul intern (unghiul format de cele doua pleoape la baza nasului). Mai devreme sau mai tarziu copilul va deschide ochii si atunci o cantitate mica de solutie va intra in interior.

O alta varianta ar fi sa administrati tratamentul atunci cand copilul doarme. Cu putin noroc, el nici macar nu va sti ce s-a intamplat!



Comentarii (0)



Acest articol nu are comentarii.

Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: , 2024, 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.