optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Categorii

Articole populare

Cele mai comentate

Prieteni si parteneri

Optica Vista » Blog » Unu din cinci conducatori auto sofeaza fara a purta ochelarii cu dioptrii prescrisi

Blog Optica Vista



DEC
16

Unu din cinci conducatori auto sofeaza fara a purta ochelarii cu dioptrii prescrisi

4 comentarii

 

fenomenul de orbire din cauza razelor solarePeste 90% dintre  reactiile pe care le avem la volan depind de o vedere buna. In timp ce multe persoane considera ca o zi senina, luminoasa este optima pentru condus, realitatea este alta: fenomenul de orbire generat de soare, zapada, cand conducem autovehicule este un factor important ce contribuie la producerea de accidente fatale. In plus, un studiu recent comandat de catre Essilor America, lider mondial in productia de lentile pentru ochelari, dezvaluie faptul ca 20% dintre conducatorii auto  purtatori de ochelari pentru distanta, in zilele insorite conduc fara ochelarii cu dioptrii prescrisi purtand in schimb ochelari de soare fara dioptrii, acest lucru facand zilele insorite periculoase pentru condus.

 

Pentru fenomenul de orbire din cauza reflexiei razelor de lumina, solutia o reprezinta ochelarii de soare cu dioptrii si cu lentile polarizate. In fapt, un studiu efectuat de catre Essilor arata ca timpul de reactie se imbunatateste cu o treime de secunda la soferii ce poarta lentile polarizate. In cazul unei masini care circula cu 80 km pe ora, o treime de secunda ii permite soferului sa opreasca cu 7 m mai repede. Sunt situatii in care lentilele polarizate prin faptul ca blocheaza reflexia, imbunatatesc claritatea vederii cu 70%, comparativ cu lentilele normale, permitand purtatorilor sa se bucure de o mai mare claritate a vederii.

 

ochelari fara lentila polarizata                               ochelari cu lentile polarizata

 

“Doar o treime dintre purtatorii de ochelari au ochelari de soare cu dioptrii si lentile polarizate " spune Kim Schuy, Director  de Marketing la Essilor.  Pe timp de iarna fenomenul de reflexie a razelor solare este mai mare din cauza zapezii de aceea este important pentru conducatorii auto sa fie informati cu privire la beneficiul purtarii unor lentile polarizate. Dificultatile de vedere in timpul sofatului intr-o zi insorita si/sau cu zapada sunt foarte frecvent intalnite la purtatorii de ochelari pentru distanta. Ochelarii cu lentile polarizate cu dioptrii amelioreaza aceste dificultati.

 

Concret, peste 60% dintre purtatorii de ochelari cu dioptrii pentru vederea la distanta au declarat ca in timp ce conduc soarele si zapada le produc dificultati in avedea clar la condus, reiese din studiul Essilor.

Sursa: Essilor America

 

 

 

Cei care au citit acest articol au fost interesati si de:

 



Comentarii (4)



Muntean Lucian spune
26-08-2016
01:55 pm

Doresc o oferta de lentil special pentru condus auto(zi+noapte) palarizate, fotocromatice, +1,75

romeo spune
14-03-2012
03:53 pm

buna ziua, Ma intereseaza o pereche de ochelari de soare cu dioptrii (in special pentru condus). In momentul de fata am ochelari cu lentila heliomata dar nu ma ajuta prea mult. Mentionez ca am dioptriile de -1. Puteti sau aveti pe stoc astfel de ochelari? multumesc pentru raspuns, Romeo

Consultant Optica spune
21-03-2011
07:39 am

In functie de modul de fabricare si de tratamentele aplicate lentilelor dar si de producator preturile variaza intre 150 RON si 650 RON pentru o lentila, la acest pret se adauga costul ramei care depinde de alegerea dumneavoastra. Daca ne lasati o adresa de email va putem furniza mai multe detalii astfel incat sa puteti face alegerea perfecta pentru dumneavoastra.

MANOLIU EUGEN spune
14-02-2011
01:53 pm

Doresc sa stiu de unde si cum pot gasi "Ochelarii su lentile speciale ptr condus",precum si preturile la care pot fi procurati. Va multumesc




Adauga comentariul tau!
Nume si prenume
Adresa de e-mail
Mesaj
 Doresc sa primesc notificari cand apar raspunsuri




telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: , 2024, 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.